九年育才网

当前位置:九年育才网 >广西中考 > 广西中考试题 > 广西英语试题 > 正文

2019年广西中考英语模拟试题及参考答案【Word版】

2019-06-08 15:30:23 文/陶凯月

九年育才网

九年育才网一、听力测试(共30分)(一)听句子,选图片.(共5分)你将听到五个句子,请在下列六幅图中,选出与所听句子内容相符的图片,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑.每个句子读一遍.

1.(5分) B.   C.   D.   E.    F.

九年育才网(1)     (2)     (3)     (4)     (5)     

(二)听句子,选答语.(共5分)你将听到五个句子,请根据句子内容,选择恰当的答语,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑.每个句子读两遍.

2.(1分)A. Yes, it is.

九年育才网B. Nice to meet you.

C. See you tomorrow.

3.(1分)A. Me too.

B. You're welcome.

九年育才网C. Fine, thank you.

九年育才网4.(1分)A. He's 15.

B. He is a teacher.

九年育才网C. He has a cold.

5.(1分)A. Yes, I do.

B. No, I don't.

C. Sorry, I won't.

6.(1分)A. I hope so.

九年育才网B. Never mind.

九年育才网C. Good luck.

九年育才网(三)听对话,选择最佳答案.(共10分)你将听到三段对话,请根据对话内容,选出每个问题的最佳答案,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑.每段对话读两遍.

7.(3分)(1)What does the woman think of running?

A. Easy.

B. Tiring.

C. Fun.

(2)When does the swimming club open at weekends?

A. 8 am.

B. 9 am.

C. 10 am.

九年育才网(3)How much should the woman pay for a month?

A. 60 dollars.

B. 120 dollars.

九年育才网C. 90 dollars.

8.(3分)(1)Where does Sam collect stamps?

A. From newspaper.

九年育才网B. From magazines.

九年育才网C. From letters.

九年育才网(2)When did Sam start to collect them?

九年育才网A. At the age of 9.

B. At the age of 10.

九年育才网C. At the age of 11.

(3)What will Lily probably show to Sam tomorrow?

A. Some stamps.

九年育才网B. Some toy bears.

九年育才网C. Some letters.

9.(4分)(1)What is tony going to take?

九年育才网A. The Chinese exam.

B. The final exam.

C. The math exam.

(2)Why does Tony get up so early every morning?

A. Because his teacher asks him to get up early.

B. Because he can't sleep.

C. Because he wants to do more exercises.

(3)Who cooks breakfast for Tony?

九年育才网A. His father.

B. His mother.

九年育才网C. Himself.

(4)What does Tony think of this kind of life?

九年育才网A. It's boring.

九年育才网B. It's easy.

九年育才网C. It's fine.

(四)听短文,选择最佳答案.(共5分)你将听到一篇短文,请根据短文内容,选出每个问题的最佳答案,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑.短文读两遍.

10.(5分)(1)How did they get to the island?

九年育才网A. By ship.

九年育才网B. By plane.

C. By bus.

(2)Where did they go on the first day?

九年育才网A. The museum.

B. The seaside.

C. The restaurant.

(3)What did they buy in the shop?

九年育才网A. Some colorful shells.

九年育才网B. Some postcards.

九年育才网C. Some sea food.

九年育才网(4)What did they eat in the restaurant?

A. Hamburgers.

B. Sandwiches.

C. Some sea food.

(5)What did the writer think of the rooms?

A. Expensive but clean.

B. Big and tidy.

九年育才网C. Clean and tidy.

(五)听短文,填信息.(共5分)你将听到一篇短文,请根据短文内容,将所缺信息填入答题卡对应的横线上,每空一词.短文读两遍.

11.(5分)

{64F82A0F-22BD-447F-95AE-2995073169F4}_20190608104057

九年育才网二、单项选择(共10小题,每小题1分,共10分)从下列每小题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑.

12.(1分)﹣﹣﹣My mother says that we won't go on a trip to Hong Kong Disneyland.I just can't understand.

﹣﹣﹣__________ You were looking forward to it.(  )

A.Never mind.             

B.Enjoy yourself!             

C.That's a pity!             

九年育才网D.Don't worry about it.

九年育才网13.(1分)It is ______ useful book. I borrowed it from the school library.(  )

九年育才网A.a             

B.the             

C./             

D.an

14.(1分)About _______ of the students in Grade Nine this year were born in the 1990s.(  )

九年育才网A.three four             

B.three fourths             

C.third fourth             

D.third fourths

15.(1分)The man tried several times to start the car,and he succeeded       .(  )

九年育才网A.in the past             

九年育才网B.in the end             

C.at first             

D.at once

九年育才网16.(1分)﹣﹣﹣What's your plan for the winter holidays?

九年育才网﹣﹣﹣I'll go to Hainan__________ the school term ends.(  )

A.in order that             

B.so that             

九年育才网C.as soon as             

D.even though

17.(1分)The boy has a good habit to _____ all the things in right places.(  )

九年育才网A.put away             

B.put up             

C.take away             

D.take up

九年育才网18.(1分)I         the book Little Woman,but I'll let you read it first.(  )

A.haven't read             

九年育才网B.don't read             

C.won't read

九年育才网19.(1分)Every year,more than 70,000,000 sharks ______ for their fins(鱼翅).(  )

九年育才网A.were killed             

九年育才网B.have killed             

C.are killed             

九年育才网D.will kill

20.(1分)If all of us pull together,there must be something we can do _____.(  )

九年育才网A.improve the envirnment             

九年育才网B.to improve the envirnment             

九年育才网C.improving the envirnment             

D.improved the envirnment

九年育才网21.(1分)﹣﹣Show me the map,please.I wonder _________.

九年育才网﹣﹣Look,it's here,in the east of China,near Taiwan Province.(  )

A.where is Diaoyu Island             

九年育才网B.where Diaoyu Island is             

C.what is Diaoyu Island like             

D.where does Diaoyu Island

三、完形填空(共10分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的A. B. C. D四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑.

九年育才网22.(10分)In the nature, everything is used again. When an animal dies, it becomes another (1)(     )food.When the leaves fall down from the trees, they can produce power for other plants.(2)(     )is wasted.But humans have made things like plastic bags(3)     can't be reused by the nature. With more and more rubbish created, the environment is getting(4)(     ). What can we do(5)(     )the environment better? First,we mustn't drop litter everywhere and we must drop(6)(     ) into the dustbin. Second, (7)     is also very important. The earth is rich in natural materials like water and trees,(8)     these materials are not endless. Each year, we cut (9)(     )more than 600,000 trees. But it takes about 25 years for a new tree to grow. So we need to recycle to save the earth. Let's take(10)(     )right now.

1

四、阅读理解(共35分)

23.(5分)A man argued with his wife, so they didn't talk to each other. Suddenly, the man realized that the next day he would need his wife to wake him up at 6 am for an early﹣morning business flight.

    He didn't want to be the first to break the silence. If he did, he thought he would lose. So he wrote on a piece of paper, "Please wake me up at 6 am." He left it where he knew his wife would find it.

九年育才网    The next morning, the man woke up. He found it was already 9 am and he had missed his flight. He was very angry. He was about to go and see why his wife hadn't woken him up. Then he noticed a piece of paper by the bed. The paper said, "It is 6 am. Wake up."

九年育才网根据短文内容,判断下列句子正误.正确的"T",错误"F".

九年育才网(1)The man was going on business the next day.(    ) 

九年育才网(2)The man decided to be the first to break the silence.(     )

九年育才网(3)He wrote a note to ask his wife to wake him up.(     )

(4)The man got on the flight on time the next day.(     )

九年育才网(5)The man's wife forgot to wake him up.(     )

九年育才网24.(10分)Saying goodbye to friends who are moving away is always hard. A Going﹣away Party can help to make everyone's spirit bright and let your friends know how much you miss them. We also have several other kinds of party invitations that may be fit for a Going﹣away Party.

2

根据短文内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑.

(1)Who is the invitation sent to?(     )

九年育才网A. Joy and Mary.

B. Our head teacher.

C. Our chairman

九年育才网D. All students

(2)The party will be held on(     ).

A. June 28th

B. June 29th

九年育才网C. June 24th

D. June 26th

九年育才网(3)Class One will go to Africa to(     ).

九年育才网A. see old friends

B. have a dream

九年育才网C. see African wildlife

D. study

九年育才网(4)How can you reply to them?(     )

A. By phone.

B. By QQ.

C. By e﹣mail.

D. By we﹣chat.

九年育才网(5)Which of the following is NOT TRUE according to the passage?(     )

九年育才网A. You had better not miss the party if you are invited to it.

B. The party will be held in 29 King Street, New Town, Sydney.

C. The party will last for seven hours.

九年育才网D. Food and drink will be prepared at the party.

25.(10分)Children's Games in Ancient China

九年育才网    During ancient times, children didn't have much to enjoy themselves. However, they came up with interesting games to play in their childhood.

Kicking stone balls

    During the Qing Dynasty, kicking a stone ball around was a popular game in the northern part of China, and it was often played in winter to keep warm.

九年育才网Playing hid﹣and﹣seek

    Hid﹣and﹣seek is a traditional game for children, popular around the nation. There are two ways to play: covering a child's eyes while other kids run to tease(戏弄) him or, more normally, others hide and one child must try to find them.

Flying kites

    Kites have quite a long history. The earliest kites were made of wood, instead of paper. The three most famous kites are the Beijing kite, Tianjin kite and Weifang kite. Each has its own feature. For example, the bird﹣shaped kite with long wings of the Beijing kite.

九年育才网Watching shadow plays(皮影戏)

    The closest thing to watching a film during ancient times was going to see a shadow play. The artists control puppets(木偶) behind the screen and tell stories to music.

根据短文内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑.

九年育才网(1)In which season did ancient Chinese often kick the stone balls?(     )

A. Spring.

B. Summer.

C. Autumn.

D. Winter.

九年育才网(2)How is hide﹣and﹣seek usually played?(     )

A. One plays and others watch.

B. One runs and others try to catch.

九年育才网C. One tries to find and others hide.

九年育才网D. One tries to hide and others find.

九年育才网(3)What does the underlined word "feature" mean in the text?(     )

A. 特征

B. 图片

C. 未来

D. 特长

(4)Which ancient game is like watching movies?(     )

九年育才网A. Playing hide﹣and﹣seek.

B. Watching shadow plays.

九年育才网C. Flying kites.

D. Kicking atone balls.

(5)Where can we find this passage?(     )

A. In a shopping guide book.

九年育才网B. In a weather report.

九年育才网C. In a traveling magazine.

九年育才网D. In a kids' magazine.

九年育才网26.(10分)The Building That Moves

    Everyone knows that buildings don't move. They can't change the way they look. However, architect(建筑师) David Fisher wants to change that.

九年育才网    Fisher has an amazing idea. He wants to make 80﹣story buildings that change shape. Each floor will move around slowly. The floors will move at different speeds. Because of this, the shape of the building is always changing. "These buildings will never look the same," says Fisher.

    His idea is an interesting one. However, Fisher doesn't stop there. He also wants the building to be "green". The building will make its own energy. In most buildings, only the top floor has a roof(屋顶). In Fisher's building, each floor will have its own roof. Each roof has solar panels(太阳能板). This means a lot more solar energy. Also, machines between each floor of the building will catch the wind. They will turn the wind into energy.

    Fisher's ideas sound impossible. However, that's what people also said before humans traveled into space!

根据短文内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑.

(1)The underlined word "80﹣story" means the building has 80(     ).

A. shapes

B. floors

C. different speeds

D. roofs

九年育才网(2)Why can Fisher's building make its own energy?(     )

A. Because the building is tall and always moving.

B. Because the building is tall and has many solar panels.

C. Because the building is always moving and has many solar panels.

九年育才网D. Because the building is always moving and has many trees.

(3)What will the Fisher's building get energy from?(     )

九年育才网A. The sun and the wind.

九年育才网B. The sun and the water.

C. The wind and the water.

九年育才网D. The sun and the ground.

九年育才网(4)Why does the writer say "that's what people also said before humans traveled into space"?(     )

九年育才网A. To show why Fisher's building will never work.

B. To show why Fisher's building is like a spaceship.

九年育才网C. To show that humans like traveling into space.

九年育才网D. To show that unusual ideas can sometimes work.

(5)What's the best title of this passage?(     )

A. Buildings for the future.

B. The life of an architect.

C. How green buildings work?

九年育才网D. How to get energy?

五、情景交际.(共5分)

九年育才网27.(5分)A: Hi, what's that in your bag?

九年育才网B: A radio.

A: What? It's an old tool. (1)(     )

B: I know. But I need it to improve my English.

A: What do you do with it?

B:(2)(     )

九年育才网A: Why don't you use the computer?

B: Because the radio is cheap and I can carry it easily.

九年育才网A: You're right. (3)(     )

九年育才网B: I want to be our school radio presenter.

A: Sounds great! (4)(     )

B: It doesn't matter. I believe that I can deal with my free time.

九年育才网A:(5)(     )Come on!

B: Thank you!

九年育才网A. But it will take up too much time.

B. Few young people use it now.

九年育才网C. Good luck to you!

九年育才网D. What's your plan for next term?

E. I listen to English news and songs with it.

九年育才网六、综合填空(共20分)(一)单词拼写(共5分)根据括号内所给的中文提示,正确拼写单词,并将答案填写在答题卡对应的横线上.

九年育才网28.(1分)Try to keep calm when you are in(     )(危险).

九年育才网29.(1分)My friends(     )(拒绝) to go to the surprise party, do they?

30.(1分)Now,you can enjoy(     )(免费的)Wi﹣Fi in many places.

31.(1分)It's important to know how to ask for help(     )(礼貌地).

九年育才网32.(1分)We are sad about the(     )(污染) of our environment.

(二)词形变换(共5分)根据句意,用括号中所给单词的正确形式填空,并将答案填写在答题卡对应的横线上.

九年育才网33.(1分)I don't think drinking too much cola is good for(     )(we).

九年育才网34.(1分)I(     )(feel) cool when I jumped into the swimming pool.

九年育才网35.(1分)In autumn, many(     )(leaf) fall from trees.

36.(1分)I think the(     )(four) lesson is the most difficult in the book.

37.(1分)My home is(     )(far) from school than Tony's.

九年育才网(三)选词填空(共10分)根据短文内容,从方框中选择恰当的单词填空,请将单词填写在答题卡对应的横线上.每个单词只能用一次,每空一词.

38.(10分)

asked , when,from ,Finally ,leave, running, harder,feeling,try  ,failed

九年育才网A few weeks ago, I visited Sydney, a perfect place to surf. I knew I couldn't(1)(     )it without going surfing myself. I booked a group surf lessons(2)(     )I was in Byron Bay. Byron Bay is a really popular place for surfers to go!

    We first were(3)(     )to learn how to read the sea conditions and what to expect in the water. Then we did a warm﹣up by(4)(     )along the beach. Next, it was time to learn how to stand on the surfboard. We did it on the sand. After a lot of practice, we were ready to go out into the sea and(5)(    ) it out on the water. I have to say, surfing is much(6)(     )than it looks. When you watch people(7)(     )the beach, they make it look so easy! I(8)(     )many times to stand up. Then one of the coaches came to help me and held my board steady(平稳的).

九年育才网    (9)(     ) I learned how to do that and by the end of the lesson I had managed to "walk on water". It was a pretty amazing (10)(     )and I felt so proud of myself!

九年育才网七、书面表达(共10分)

39.(10分)假设你是李磊,在家里你的父母总是对你在学习、卫生、作息上有许多要求,对这些要求你分别有什么看法?你是怎样解决的?

要求:

(1)词数80个左右;

九年育才网(2)所写内容必须包括所有信息,可适当发挥;

九年育才网(3)语气通顺,意思连贯,语法正确,条理清楚,字迹工整;

九年育才网(4)文中不得出现真实的姓名、校名及地名.

参考答案

一、听力测试(共30分)(一)听句子,选图片.(共5分)你将听到五个句子,请在下列六幅图中,选出与所听句子内容相符的图片,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑.每个句子读一遍.

1.【解答】EFACD

(二)听句子,选答语.(共5分)你将听到五个句子,请根据句子内容,选择恰当的答语,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑.每个句子读两遍.

2.【解答】B

3.【解答】A

4.【解答】C

5.【解答】C

6.【解答】C

(三)听对话,选择最佳答案.(共10分)你将听到三段对话,请根据对话内容,选出每个问题的最佳答案,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑.每段对话读两遍.

7.【解答】BBA

8.【解答】CA B

9.【解答】BCBC

(四)听短文,选择最佳答案.(共5分)你将听到一篇短文,请根据短文内容,选出每个问题的最佳答案,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑.短文读两遍.

九年育才网10.【解答】CBBCC

(五)听短文,填信息.(共5分)你将听到一篇短文,请根据短文内容,将所缺信息填入答题卡对应的横线上,每空一词.短文读两遍.

11.【解答】headache    five/5    sick    later    gave

九年育才网二、单项选择(共10小题,每小题1分,共10分)从下列每小题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑.

九年育才网12.【解答】考查情景对话.A.Never mind.不要紧;B.Enjoy yourself! 过得愉快;C.That's a pity!真是一个遗憾.D.Don't worry about it.别担心.根据You were looking forward to it.可知应说真遗憾.

故选:C.

13.【解答】a,an,the三者都是冠词,a,an 是不定冠词 ,放在单数可数名词前面 ,表示某类人或事物中的"一个 、一名",表泛指,a用于以辅音音素开头的字母或单词前、an用于以元音音素开头的字母或单词前.the 是定冠词,表特指,意为"这、那、这些、那些".放在可数名词和不可数名词前.由题干"这是一本有用的书.我从学校图书馆借的."可知,"一本有用的书",表泛指,"一本"用不定冠词,因useful事以辅音音素开头的单词,因此空格用a,因此答案应是a.

故选:A.

九年育才网14.【解答】根据分数的表达方式为分子为基数词,分母为序数词,分子大于1,分母为复数,故四分之三的英文表达为three fourths.

故选:B.

九年育才网15.【解答】答案:B 根据"tried several times"可知他试了很多次去发动车子,这是过程.根据"succeeded"(成功)可知这是结果,表示最后他成功了.in the past在过去;in the end在最后;at first刚开始;at once立刻.故选B.

九年育才网16.【解答】答案:C.考查连词.句意"﹣﹣寒假你有什么计划?﹣﹣学期一结束我就去海南..".A为了.B以便.C一…就….D即使.as soon as连接的时间状语从句中,指未发生的动作,规律是:主句一般将来时,从句用一般现在时代替一般将来时.意思是"一…就…","学期一结束我就去海南.",因此答案是C.

九年育才网17.【解答】put away"放好";put up"张贴";take away"带走";take up"从事".由 a good habit 可知,好习惯应该是放好东西,故选:A

九年育才网18.【解答】本题考查的是现在完成时的一种用法,表示过去发生的事情对现在造成的影响或结果,据句意可知,我还没读过这本书,但是我先让你读,don't read是现在完成时的否定式,而won't read是一般将来时的否定式,

故选:A.

19.【解答】答案是:C   通过对句子的sharks作主语,与动词kill之间是被动关系,只能用被动语态﹣﹣"鲨鱼被杀".Every year是一般现在时态,被动语态的结构是be+过去分词,故选C

20.【解答】答案:B.根据there must be something we can do,可知这里we can do 作定语修饰something,在这里我们做这些事的目的是改善环境,后面带to的不定式作目的状语.故选B.

21.【解答】答案:B.根据Show me the map,please.I wonder _________.让我看看地图.我想知道钓鱼岛在哪儿?可知句子是一个宾语从句;在宾语从句中的语序用陈述语序;it's here,in the east of China,near Taiwan Province在这儿,在中国东部,台湾省附近.可知是选用表示地点疑问词Where;故选B.

三、完形填空(共10分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的A. B. C. D四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑.

22.【解答】1.B,考查名词,根据When an animal dies当一个动物死了,所以是成为另一个动物的食物,用名词所有格形式,故选B.

2.C,考查代词,根据When the leaves fall down from the trees, they can produce power for other plants树叶落了可以变成养分,所以是没有浪费掉的东西,A任何事,B所有事,C没有事,D许多事,故选C.

3.B,考查从句引导词,根据can't be reused by the nature不能被自然降解,指的是这些塑料袋,A谁,B哪个,C哪里,D什么时候,故选B.

九年育才网4.B,考查形容词,根据With more and more rubbish created越来越多的垃圾,所以是环境会越来越糟,A坏的,B更糟的,C最糟的,D坏的,故选B.

九年育才网5.A,考查动词,根据What can we do可以做什么,由此可知是做什么来改善环境,用不定时表示目的,故选A.

九年育才网6.C,考查代词,根据we mustn't drop litter everywhere不能乱扔垃圾,所以要仍在垃圾箱,不可数名词,用it来表示,故选C.

九年育才网7.A,考查主语,根据these materials are not endless这些材料不是无尽的,所以是需要回收,此处动名词做主语,故选A.

九年育才网8.C,考查连词,根据The earth is rich in natural materials like water and trees自然资源很多,此处提到these materials are not endless这些材料不是无尽的句意发生转折,用but,故选C.

9.D,考查动词,根据more than 600,000 trees超过600000棵树,所以是砍到,cut down表示砍伐,故选D.

10.C,考查名词,根据 So we need to recycle to save the earth需要救一救地球,所以是需要采取行动,A笔记,B照片,C行动,D地方,故选C.

四、阅读理解(共35分)

九年育才网23.【解答】1. T 细节理解题.题干:这个人第二天要出差.根据the man realized that the next day he would need his wife to wake him up at 6 am for an early﹣morning business flight.这个人意识到第二天他要赶早班飞机去出差,需要妻子叫醒他,可知题干描述正确,故填T.

九年育才网2. F 细节理解题.题干:这个人决定第一个打破沉默.根据He didn't want to be the first to break the silence.他不想第一个打破沉默,可知题干描述与原文不符,故填F.

3. T 细节理解题.题干:他写了个便条,让妻子叫醒他.根据 So he wrote on a piece of paper, "Please wake me up at 6 am." He left it where he knew his wife would find it.所以他写了个便条,"请6点叫醒我".他放在妻子能发现的地方.可知题干描述正确,故填T.

九年育才网4. F 细节理解题.题干:第二天这个人准时赶上了飞机.根据 He found it was already 9 am and he had missed his flight.他发现已经九点了,已经错过了航班,可知他没赶上飞机,故填F.

5. F 细节理解题.题干:这个人的妻子忘记叫醒他了.根据The paper said, "It is 6 am. Wake up."纸条上写着:"六点了,该起床了."可知他的妻子没有忘记叫醒他.故填F.

九年育才网24.【解答】1.A 细节理解题.根据Dear Joy and Mary,可知是给乔伊和玛丽的,故选A.

2.D 细节理解题.根据Date: June 26th.可知聚会在6月26日.故选D.

九年育才网3.C 细节理解题.根据The best part of our big adventure to Africa will be when we come face﹣to face with elephants, lions, crocodiles and other African wildlife. 当我们面对大象、狮子、鳄鱼和其他非洲野生动物时,我们对非洲的大冒险将是最好的一部分.可知看非洲野生动物.故选C.

4.A 细节理解题.根据Phone:645﹣8515.可知通过电话回复.故选A.

5.C 细节理解题.根据Time: 5:00 pm to 10:00 pm.可知晚会将持续7个小时是错误的,应该是5个小时.故选C.

25.【解答】1. D  细节理解题.题干的意思是"古代中国人经常在哪个季节踢石球?",定位到关键词"kick stone balls" ,根据 kicking a stone ball around was a popular game in the northern part of China, and it was often played in winter to keep warm.可知经常在冬天踢石球来保持温暖,故选D.

九年育才网2. C 细节理解题.题干的意思是"捉迷藏通常是怎么玩的?",根据关键词Hide﹣and﹣seek, 定位在文中others hide and one child must try to find them,可知其余的藏起来,一个孩子必须努力寻找他们.故选C.

九年育才网3. A 细节理解题.题干的意思是"文中划线单词feature含义是什么?"根据For example, the bird﹣shaped kite with long wings is a special kind of the Beijing kite",比如,长翅膀的鸟形风筝是一种特殊的北京风筝,推断出每个风筝都有自己的特征.故选A.

九年育才网4. B 细节理解题.题干的意思是"古代的哪款游戏看上去最像看电影?",根据题干"watching a film"定位到文中最后一段The closest thing to watching a fim during ancient times was goingto see a shadow play"在古代最接近于看电影的就是看皮影戏,可知看皮影戏就像看电影,故选B.

九年育才网5. D 推理判断题.题干的意思是"这篇文章出自哪里?",A 一本购物指南  B 天气预报  C 旅游杂志 D 儿童杂志,根据标题Children's Games in Ancient China古代中国孩子们的游戏,结合全文可知在一本儿童杂志上可以找到这篇文章,故选D.

九年育才网26.【解答】1. B  词义猜测题.根据He wants to make 80﹣story buildings that change shape可知他想建一座80…能改变形状的楼房,结合含有划线单词的句子的下文Each floor will move around slowly.The floors will move at different speeds."每层都将能慢慢移动.所有楼层都将以不同的速度移动"可推知story的意思与floor一致,即意为"楼层",故选B.

2. C 细节理解题.根据第三段 In Fisher's building,each floor will have its own roof.The roofs each have solar panels. This means a lot more solar energy.可知Fisher设计的楼房每层都有自己的屋顶.每个屋顶上都有太阳能板.这意味着有更多的太阳能,所以这种楼房自己产生能量.所以能产生能量的原因是因为一直在转动并且有自己的太阳能板.故选C.

3. A 细节理解题.根据第二段The roofs each have solar panels(太阳能板).This means a lot more solar energy.Also,machines between each floor of the building will catch the wind.They will turn the wind into energy可知Fisher设计的楼房从太阳和风中获得能量,故选A.

4. D 推理判断题.根据最后一句Fisher's ideas sound impossible.However,that's what people also said before humans traveled into space,"Fisher的想法听起来不可能.那也是人类进入太空旅行之前说的话."以人类能进入太空这种在以前看似不能实现的事情为例,可推知作者的目的是表明不同寻常的想法也能实现.故选D.

九年育才网5. A 拟选题目题.根据第二段He wants to make 80﹣story buildings that change shape,"他想建一座80层能改变形状的楼房".根据第三段He also wants the building to be"green"."他想让楼房成为"绿色"楼房,可知这篇短文讲的是未来的楼房.故选A.

五、情景交际.(共5分)

九年育才网27.【解答】1.B 细节推理题,根据 It's an old tool这是一个旧工具,结合选项,可推断下文是说现在很少年轻人使用它,故选:B.

2.E 细节推理题,根据 What do you do with it?你用它做什么,结合选项,可推断下文是说我用它听英语新闻和歌曲,故选:E

3.D 细节推理题,根据I want to be our school radio presenter我想成为我们学校的广播节目主持人,结合选项,可推断上文是说你下学期有什么计划,故选:D.

4.A 细节推理题,根据It doesn't matter. I believe that I can deal with my free time没关系.我相信我能处理好我的空闲时间,结合选项,可推断上文是说但是这会占用太多时间,故选:A.

5.C 细节推理题,根据It doesn't matter. I believe that I can deal with my free time没关系.我相信我能处理好我的空闲时间,结合选项,可推断下文是说祝你好运,故选:C.

六、综合填空(共20分)(一)单词拼写(共5分)根据括号内所给的中文提示,正确拼写单词,并将答案填写在答题卡对应的横线上.

28.【解答】danger 危险,不可数名词;in danger 处于危险中.

故答案为:danger

29.【解答】refuse 拒绝,动词,根据do可知时态是一般现在时,主语是名词复数,谓语动词用原形.

故答案为:refuse

30.【解答】答案:free

根据句子结构可知该空格在句中作定语修饰名词Wi﹣Fi(无线网络),根据形容词修饰名词,故该空填形容词.结合汉语提示"免费的"其英文表达为free,为形容词,意思相符、语法正确,故答案为free.

31.【解答】politely 礼貌地,副词,在此处作状语,修饰动词ask.

故答案为:politely

32.【解答】pollution 污染,不可数名词,在此处作宾语.

九年育才网故答案为:pollution

(二)词形变换(共5分)根据句意,用括号中所给单词的正确形式填空,并将答案填写在答题卡对应的横线上.

33.【解答】根据句意:我认为喝太多可乐对我们没有好处.可知考查:介词for接宾格代词.

故填:us.

34.【解答】根据句意:当我跳进游泳池的时候我感到很凉爽.可知时态是一般过去时

故填:felt.

35.【解答】根据句意:在秋天,很多树叶从树上掉下了.可知考查:many接复数形式.

故填:leaves.

36.【解答】根据句意:我认为第四课是这本书中最难的.可知考查:four的序数词形式fourth.

故填:fourth.

九年育才网37.【解答】根据句意:我家距离学校比Tony的家距离学校远.由than可知考查:far的比较级形式farther.

故填:farther.

(三)选词填空(共10分)根据短文内容,从方框中选择恰当的单词填空,请将单词填写在答题卡对应的横线上.每个单词只能用一次,每空一词.

38.【解答】1. leave.考查动词,根据 I knew I couldn't…it.可知是一个动词原形,结合意思,I knew I couldn't…it.without going surfing myself.我知道我自己没有去冲浪是不会…它的.所以用leave.故填leave.

2. when.考查连词,根据I booked a group surf lessons..,I was in Byron Bay.当我在Byron Bay时候,我预定了一个冲浪课程.可知空缺处需要表达"当…时候",故填 when..

九年育才网3. asked. 考查动词,根据 We first were…to learn how to read the sea conditions and what to expect in the water可知这里是一个被动语态,我们首先被叫去学怎么样读懂海上状况和在水里要期待什么,被动语态结构是be+过去分词,由于时态是一般过去时态,所以对应主语we,用were asked.故填asked.

4. running. 考查动词,根据Then we did a warm﹣up by..along the beach.可知空缺处需要填入一个动词的ing形式,翻译为,然后我们沿着沙滩跑做了一个热身运动,故填 running.

5. try 考查动词,根据 we were ready to go out into the sea and…it out on the water,我们时刻准备着出海且尝试站在水上,be ready to do sth时刻准备做某事,后面有and表示并列,说明要用动词原形在此空,用try.故填 try.

6. harder 考查形容词,根据surfing is much..than it looks ,可推测意思是,冲浪是比它看起来更难得.可知空缺处需要填入一个形容词的比较级,表达"更艰难的",用harder.故填 harder.

7. from.考查介词,根据 When you watch people..the beach当你从沙滩看到人们.需要填入一个介词,表示"从…",用from.故填 from..

8. failed.考查动词,根据后文Then one of the coaches came to help me and held my board steady(平稳的).然后其中一个教练来帮助我且把我的板子扶平稳,可知我是想站起来失败了很多次,结合时态是一般过去时态,用failed,故填failed..

九年育才网9. Finally. 考查连词,根据" I learned how to do that and by the end of the lesson I had managed to "walk on water".我学会了怎么做到了,且课程的最后,我已经掌握了在水上行走了,可以推测这是最后的情况,故填Finally..

九年育才网10. feeling.考查名词, It was a pretty amazing …可推测要表达的是,这是一种很神奇的感觉.and I felt so proud of myself!且我为我自己感到骄傲,空缺处缺少一个名词,表达"感情",故填feeling.

七、书面表达(共10分)

九年育才网39.【解答】My name is Li Lei. I have too many rules at home.(开篇点题)First, my parents are too strict with my schoolwork. They stop me from watching TV on weekdays. Even on weekends I have no time to play outside. (学习方面的要求)Second, they ask me to go to bed early and get up early to keep healthy.【高分句型一】 I have to take exercise for one hour every day. After school I have to get home on time.(作息方面的要求)Third, they ask me to do some housework at home, such as cleaning the floor, washing dishes after meals. (卫生方面的要求)

九年育才网I know they make these rules to help me. 【高分句型二】If I think some rules are bad for me, I usually talk about them with my parents. Then we make rules together. I believe that the rules will lead me to have a healthy and meaningful life.(我的看法和解决方法)

查看更多广西英语试题内容